Logo bredavandaag.nl

‘Groene’ advocaten klaar voor de Willy Wortels

  Economie

BREDA - Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn tegenwoordig de magische woorden die het bedrijfsleven als een nieuwe uitdaging ziet. Om de bedrijven daar in te begeleiden richt Bright Advocaten zich vooral op deze tak van sport.


‘Groene’ advocaten noemen ze zichzelf op het kantoor dat deze week officieel startte. Groen omdat ze investeren in ondernemers die duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel dragen.

Het gaat dan met name om het beschermen van het zogenaamde intellectuele eigendom, octrooien en handelsnamen. “We zijn er voornamelijk voor innovatieve bedrijven en startende ondernemingen. Het is prettig voor hen dat er iemand is die op juridisch gebied meedenkt”, zegt een van de oprichters van Bright, Neeltje Beens.

De wereld van duurzaam en maatschappelijk ondernemen is nog redelijk onontgonnen gebied. Daarom valt er veel te ontdekken en te ontwikkelen. Uitvinders zijn vaak vooral goed in het bedenken van zulke nieuwe ideeën. Maar hoe die uitvindingen bij het in de markt zetten het beste beschermd kunnen worden, is een ander verhaal.

“We hebben regelmatig van die Willy Wortels op de stoep. Onder onze klanten zit bijvoorbeeld iemand die zich richt op de inrichting van duurzame stallen voor de pluimveehouderij, een adviesbureau dat handelt in CO2 credits en een meneer die oplaadpunten voor elektrische auto’s ontwikkelt”, aldus Beens.

Het is niet zomaar dat het advocatenkantoor zich richt op de markt van duurzaamheid. Volgens Beens is dat een bewuste keuze. “Natuurlijk is het een interessante markt. Daarom specialiseren wij ons zelf. Maar we willen ook juist die ondernemers helpen die met de nieuwe ontwikkelingen bezig zijn. Dei zijn nu misschien nog klein, maar gaan hopelijk een mooie toekomst tegemoet.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief