Logo bredavandaag.nl
Het terras van de Colonie. foto Serge Mouthaan
Het terras van de Colonie. foto Serge Mouthaan

Nieuwe regels voor horeca in winkels

  Economie

CENTRUM – Het horecabeleidsplan Breda wordt opnieuw ingedeeld. Aanleiding is de nieuwe horecacategorie ‘zelfstandige winkelondersteunende daghoreca’, oftewel horecazaken die alleen tijdens winkeltijden open zijn.


Met de nieuwe indeling wil het college in het centrum van Breda meer mogelijkheden creëren voor nieuwe horeca-concepten en het winkelen in de binnenstad aantrekkelijker maken. Ook vergroot dit de kansen op de titel ‘Meest Gastvrije Stad’, die in oktober wordt uitgereikt.

Het college heeft, naar aanleiding van een eerder voorstel, gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Breda, Vereniging Natte Horeca Nederland en het Retailplatform Breda. Volgens de gemeente onderschrijven alle partijen het voorstel.

De nieuwe indeling wordt opgenomen in alle nieuwe bestemmingsplannen, te beginnen met die van Binnenstad en Ginneken. Hierin wordt geregeld hoe de nieuwe indeling wordt toegepast en hoe aanvragen worden getoetst.

Voor de binnenstad, Wilhelminastraat en Ginnekenweg, tot aan de Zuidelijke Rondweg, zal geen beperking gelden voor het aantal vestigingen in de nieuwe categorie.

Het college van burgemeester en wethouders legt het voorstel op 6 september ter advisering voor aan de raadscommissie Economie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief