Duizend en één euro voor Bredaas project Kleurrijk

  Economie

BREDA - Het Bredase project 'Kleurrijk Zorgen' heeft vorige week de eerste prijs tijdens de finale van VSB Duizend en één Kracht ontvangen. Van de zes categorieën wint het Bredase initiatief die van Begeleiding van vrouwen. Iedere winnaar ontvangt een prijs van 1001 euro.


'Kleurrijk Zorgen' wil voor vrouwen die vaak niet de Nederlandse taal beheersen mogelijk maken om in de zorg te werken. Zij voldoen meestal niet aan de eisen van zorginstellingen. Volgens de jury is het een voorbeeldproject dat navolging verdient. “Kleurrijk zorgen' slaat de brug tussen anderstalige vrouwen en zorg en kan een opstap naar een betaalde baan betekenen.”

Duizend en één kracht is opgezet door het VSB-fonds. Zij wil met dit project een betere participatie van vrouwen in de Nederlandse samenleving. De aanmoedigingsprijzen werden uitgereikt tijdens het slotevenement van het vier jaar durende project. Daarbij waren betrokkenen uit de afgelopen jaren welkom, onder wie de vrouwen zelf, migrantenorganisaties en wethouders. Ook Prinses Máxima was aanwezig.

Aan het Bredase initatief werkten onder andere Breda-Actief, Stichting Elisabeth, Thebe, Careyn Thuiszorg, Taalvakwerk, P3transfer en gemeente Breda.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief