Anand Ramparichan (r) en Frans Jackson in wat straks Medisch Centrum de Baronie moet zijn. foto Erik Eggens
Anand Ramparichan (r) en Frans Jackson in wat straks Medisch Centrum de Baronie moet zijn. foto Erik Eggens

Medisch centrum in hartje binnenstad is een feit

  Economie

CENTRUM – In hartje centrum opent vanaf april Medisch Centrum De Baronie. De bank ging akkoord, de gemeente verleende de vergunning en zelfs wethouder Bob Bergkamp zou al hebben aangegeven de kliniek officieel te willen openen.


Weinig staat directeur-eigenaar Anand Ramparichan en PR-man Frans Jackson in de weg om vanaf april de medische kliniek aan de Nieuweweg gefaseerd open te laten gaan. In een enorm pand, ‘dat een grote investering vergt’, zo stelt het tweetal. Maar deze kliniek is volgens hen uniek.

Gefaseerd
Gefaseerd, omdat er dan eerst consultatiegesprekken met de nieuwe patiënten kunnen volgen, zodat deze in maart – als de verschillende behandel- en operatiekamers worden voltooid – in de kamers daadwerkelijk kunnen worden behandeld.

In tegenstelling tot de meeste reguliere ziekenhuizen worden patiënten straks 24 uur per dag – ook in het weekend – behandeld. “Of de behandeling nou binnen het zorgverzekeringspakket valt of erbuiten, voor ons ben je cliënt en word je zo snel mogelijk geholpen”, stelt Ramparichan. “Ook in het weekend.”

Behandelingen
De behandelingen binnen het centrum variëren van endoscopie van maag, lever en darm, dermatologie, flebologie (spataderen) tot urologie, gynaecologie en cosmetische chirurgie. Specialisten trekt het tweetal aan uit bijvoorbeeld het Maasstad Ziekenhuis en het Erasmus MC. Zo heeft het centrum de benodigde kennis in huis, maar ziet de kliniek dat straks niet terug in de overheadkosten.

De operatiekamers voldoen straks volgens Ramparichan en Jackson aan alle medische eisen. Nog niet bekend is hoeveel patiënten MC De Baronie per jaar behandelt. “We hebben een bepaalde doelgroep en omzet voor ogen. Wel komen er in het medisch centrum diverse banen voor operatieassistenten en verpleegkundigen”, stelt Ramparichan.

Stad
Medisch Centrum De Baronie streeft daarnaast naar samenwerking met het Amphia Ziekenhuis. Mocht er een complicatie optreden, kan de patiënt meteen terecht in het ziekenhuis. Met hotel Princeville is er samenwerking gezocht om patiënten die een lichte ingreep ondergaan en van ver moeten komen, onder te brengen. Met het idee dat als ze een paar dagen blijven, ook de stad nog kunnen zien.