Logo bredavandaag.nl

Bistro de Baronie nieuw restaurant aan Baronielaan

  Economie

RUITERSBOS – Aan het eind van de Baronielaan vlak aan rand van het Mastbos opent dinsdag een nieuw restaurant. Bistro de Baronie gaat voor de klassieke Franse keuken met een ‘moderne twist’. Eigenaar Vincent Ploegaert: “Maar je kunt bij ons ook terecht voor het gerecht van de dag. Een tegenhanger van de thuismaaltijd.”


Het moet vooral een toegankelijke plek worden zonder hoge drempel. Een huiskamerrestaurant waar mensen uit de buurt of bezoekers van het bos ’s middags ook een koffie met appeltaart kunnen eten of simpelweg willen borrelen met een hapje.

“Alles wordt huisgemaakt van het bittergarnituur tot en met de taart. Onder het genot van een goed glas wijn of een lekker biertje kan men zo door naar het diner dat om vijf begint”, aldus Ploegaert, voorheen maître bij het Gorinchemse sterrestaurant Solo.

In het pand van voormalig restaurant De Graaf is de laatste week hard gewerkt om alles op tijd klaar te stomen. En dat is gelukt. Chef-kok Jerome Court is met de laatste voorbereidingen bezig voor de mise en place van vandaag.

Court, die in de keuken stond bij Chocolat en Flinstering, heeft het over klassieke gerechten als coq au vin en bouillabaisse. Maar dan met een moderne inslag, meent hij.

“Een eigen twist. Je kan bij ons terecht voor een driegangenmenu en dus voor het gerecht van de dag, zoals vandaag een gehaktbal. En als iemand zes gangen wil, kan dat ook. We gaan uit van de wens van de klant”, zegt de chef-kok enthousiast.

Dat de bistro enigszins uit de loop ligt deert de twee niet. Zij vertrouwen op eigen kunnen. Ploegaert: “We gaan ons eigen weg. We hebben eerlijk en goed eten voor een normale prijs en dat in een toegankelijke en huiselijke omgeving.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief