foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Horecaschool lonkt ook naar gebouw Breda’s Museum

Economie

BREDA - De horecaschool De Rooi Pannen heeft nu ook het gebouw van het Breda’s Museum aan de Parade in Breda toegevoegd aan het lijstje van mogelijk nieuwe onderkomens.

Bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx kreeg de tip dat het pand van het Breda’s Museum binnenkort wel eens leeg kan komen te staan. Het Bredase stadsbestuur staat in ieder geval open voor de verkoop van het pand. De stichting Cultuurbelangen heeft ook interesse in het pand.

De andere opties zijn de de verbouw van de huidige schoollocatie aan de Tuinzigtlaan of het oude klooster aan het Dr. Jan Ingen Houszplein. De procedure rond de laatste locatie is inmiddels een langslepende. De Rooi Pannen wil zich er graag vestigen, maar stelt daar tegenover dat er iets aan het plein moet gebeuren. Inmiddels is het klooster aan de Seminarieweg afgevallen.

“We zijn op zoek naar een klassiek en nostalgisch onderkomen”, stelt de bestuursvoorzitter. “Het pand van het museum voldoet daar aan. Daarnaast duurt de zoektocht al even. Omdat er veel panden in Breda leeg komen te staan, houden we onze ogen open”, aldus Pheninckx.

De Rooi Pannen en de gemeente Breda zijn al enkele maanden bezig met de vestiging van de school aan het Dr. Jan Ingen Houszplein. “Een vestiging van de school aan het Dr. Jan Ingen Houszplein betekent een aanjager voor de verbetering in de wijk”, legt de bestuursvoorzitter uit. “Dat gebeurde eerder al in Tilburg. Het lijkt ons niet meer dan redelijk dat daar dingen tegenover staan.”

Zo stelt de Rooi Pannen de voorwaarde dat gemeente geld steekt in het opknappen van het plein. Daarnaast zitten er een coffeeshop en growshop in de buurt van het plein, waarvoor een oplossing zou moeten komen. Pheninkx: “Er is nog niets concreets daarover. Tot die tijd blijven we verder kijken.”

De ontwikkelcombinatie Klein Ypelaar, bestaande uit Richard Schul, Fred Gansevoort en Jos Taal, wil appartementen bouwen in zes landhuizen, die vroeger het klooster aan de Seminarieweg vormden. Zij kochten het van investeerder Jan Dane. Zijn plannen om van het klooster een vijfsterrenhotel te maken, bleken financieel niet haalbaar.