Journalist Harald Doornbos bracht de eigendommen van kolonel Gaddafi naar Breda. foto Erik Eggens
Journalist Harald Doornbos bracht de eigendommen van kolonel Gaddafi naar Breda. foto Erik Eggens

Kickstart verhuist door verbouwing Catharinastraat 87

Economie

CENTRUM - Het pand aan de Catharinstraat 87-89 wordt binnenkort verbouwd door eigenaar Marcel van Hooijdonk. Bedrijvencentrum Kickstart, dat momenteel het gebouw huurt, verhuist naar de Speelhuislaan 151.

Eigenaar Van Hooijdonk heeft onlangs een aanvraag voor een vergunning ingeleverd bij de gemeente. Het plan is om 18 appartementen te realiseren in het voormalige 'klokkenmuseum'. Omdat er woningen komen, moet het bestemmingsplan 'Binnenstad' worden aangepast.

Het pand Catharinastraat 87 krijgt op de tweede verdieping op het plat dak een beperkte uitbouw. Op het achterterrein is ruimte voor fietsen, te bereiken vanaf de Catharinastraat. Appartementen dragen bij aan een verlevendiging van de straat, zo is de opvatting van de gemeente.

Initiatiefnemer van Kickstart Michel Spekkers wil het pand nu zo snel mogelijk leeg hebben. "Kickstart gaat dan naar de Speelhuislaan", legt Spekkers uit. "Hoogstwaarschijnlijk komen we na de verbouwing wel weer terug in het pand. Met de eigenaar zijn de gesprekken over een huurcontract bijna rond."

De verbouwing kan beginnen als de vergunning ervoor wordt gegeven. Tot en met 11 juli kan nog bezwaar gemaakt worden tegen de zienswijze. Spekkers denkt dat als alles volgens plan verloopt, Kickstart begin 2013 weer op de oude stek in een nieuw gebouw kan zitten.

Marcel van Hooijdonk was woensdag en donderdag niet bereikbaar voor meer informatie over de verbouwing.