Logo bredavandaag.nl

Laurentius hoeft Vermeulen geen loon door te betalen

  Economie

IJPELAAR - Woningbouwvereniging Laurentius hoeft aan haar voormalig algemeen directeur Walter Vermeulen nog steeds geen loon te betalen. Dat heeft de kantonrechter in Breda bepaald in een spoedprocedure die was aangespannen door de geschorste directeur, die op 21 mei 2012 werd aangehouden op verdenking van vastgoedfraude. Sinds die datum is hij door de woningcorporatie is geschorst.


De rechter stelt voorop dat Laurentius de schorsing van haar algemeen directeur, zonder loondoorbetaling, niet voor onbeperkte tijd kan laten voortduren. Hij is echter van oordeel dat het vooralsnog onaanvaardbaar is dat Laurentius het loon zou moeten doorbetalen, nu de directeur-bestuurder verdacht wordt van ernstige misdrijven waardoor de woningbouwvereniging grote schade heeft geleden en hij nog steeds weigert openheid van zaken te geven. Tijdens de zitting heeft Laurentius aangegeven dat het financiële onderzoek bij de woningcorporatie en het strafrechtelijke onderzoek rondom Vermeulen naar verwachting in februari 2013 worden afgerond.

Op 10 augustus 2012 had de rechter in een eerder kort geding al bepaald dat Laurentius aan het aan Vermeulen geen loon hoefde door te betalen. De directeur betoogde dat hij geen verdacht meer was en dat hij alle benodigde informatie gegeven had.

Het OM is nog steeds bezig met een strafrechtelijk onderzoek rondom de geschorste directeur en heeft na de opheffing van de voorlopige hechtenis voor 700.000 euro beslag gelegd bij Laurentius ten laste van Vermeulen. Ook heeft Vermeulen volgens de rechter nog steeds ten onrechte niet meegewerkt aan het onderzoek naar de financiële gang van zaken bij Laurentius, en ook geen afdoende verklaring gegeven voor de 700.000 euro contant geld die bij hem is gevonden.

Als een werkgever een werknemer schorst of op non-actief stelt, behoudt de werknemer in beginsel recht op loon. Als de rechter van oordeel is, dat de werknemer apert onredelijk handelt door het loon op te eisen, kan hem dat recht toch ontzegd worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief