Logo bredavandaag.nl
Een computertekening van Strand Binnen.
Een computertekening van Strand Binnen.
evenementen

Breda krijgt een overdekt strand

  Economie

NASSAU-WALLON - Breda kan medio maart al naar het strand. Dan opent namelijk in de voormalige Renault-garage aan de Tramsingel Strand Binnen. 1100 vierkante meter zandstrand.


Strand Binnen is een initiatief van Sipke Schrijnen en Marijn van Dijke, die eerder ook al geregeld samenwerkten voor Bootje Varen Breda, het bedrijf van Van Dijke.

In december veranderde het bestemmingsplan voor het hele pand in ‘leisure’, aldus Van Dijke. “Toen zijn we meteen met de voorbereidingen gestart.” Volgens hem bestaat er in Nederland niets vergelijkbaars. “Je hebt indoorstranden in Groningen en Aalsmeer, maar die zijn meer gericht op sporten als beachvolleybal. Dat is bij ons ook mogelijk, maar wij richten ons voornamelijk op recreatie en evenementen.”

Het idee voor deze nieuwe onderneming is langzaam gegroeid. “We merkten dat we goed met elkaar door een deur kunnen. Ook zitten we nu al een tijdje met ons kantoor in het pand aan de Tramsingel, zo kwam het ter sprake.”

Bij het opzetten van de nieuwe onderneming, gingen de twee niet over een nacht ijs. “Wij hebben vorig jaar onderzoek laten doen door een aantal afstudeerders. Daaruit blijkt dat groepen graag activiteiten binnen willen doen, als daar een buitensfeer gecreëerd is.”

Dat is ook de bedoeling in de voormalige werkplaats. “We richten ons hoofdzakelijk op groepen, bijvoorbeeld vrijgezellenfeesten of bedrijven die aan teambuilding willen doen. In het zand komen meerdere velden, gescheiden door een horecadeel, zodat we ook echt meerdere groepen tegelijkertijd kunnen ontvangen.”

Van Dijke is ervan overtuigd dat er ruimte is voor hun nieuwe concept. “Groepen willen graag iets buiten doen, of in een buitensfeer. Daar het niet altijd lekker weer is, voorzien wij in een behoefte. Bovendien weten we al vanuit Bootje Varen Breda dat groepen vaak toch voor een hele dag naar Breda komen en graag een compleet verzorgde dag willen afnemen, dat was lastig met enkel boottochten..”

Naast het strand, van ongeveer 55x20 meter, gaat Strand Binnen ook een aantal kleinere ruimtes aanbieden voor bijvoorbeeld workshops en vergaderingen. “Ook willen we samenwerken met andere aanbieders van groepsactiviteiten. Dat ze bijvoorbeeld bij ons kunnen starten of onze ruimte kunnen huren.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief