Logo bredavandaag.nl

Starterslift-ondernemers verdubbelen omzet

  Economie

BREDA - De Starterslift-ondernemers hebben met een gezamelijke omzet van iets minder dan 11 miljoen in 2013 de omzet verdubbeld ten opzichte van 2012. Dat komt onder andere door de samenwerking met opleidingsinstituten Avans Hogescholen, NHTV Breda en Tilburg University.


Daarmee waren de ondernemers van Starterslift, dat jonge ondernemers helpt met opstarten, goed voor 430 arbeidsplaatsen in Brabant. Het doel van Starterslift is het bevorderen van werkgelegenheid in West-Brabant. In 2012 was het resultaat van de starterslift-ondernemers 5,3 miljoen.

Ondernemerschap met behulp van Starterslift is sinds vorig jaar opgenomen in het curriculum van enkele opleidingen van Avans, NHTV en Tilburg University. Dat blijkt succesvol, want zowel het aantal deelnemers als de kwaliteit van hun businesscases zijn toegenomen, aldus Starterslift. Binnen de Avans Breda zijn er 57 Starterlift deelnemers en binnen de NHTV Breda 30.

Starterslift heeft twee fondsen (totaal 4 miljoen euro) om innovatieve bedrijven de kans te geven hun idee of product te ontwikkelen. Stichting Starterslift wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief