Afbeelding

Raad van State zet streep door bouwplan Catharinastraat, eigenaar geeft project niet op

Economie

BREDA - Opnieuw liggen de plannen aan de Catharinastraat 87-89 stil. De aanvraag om er 18 appartementen en 2 winkels te vestigen is door de Raad van State vernietigd. Het is niet de eerste keer dat de verbouwplannen voor de panden van Marcel van Hooijdonk worden gedwarsboomd. Dit keer door een procedurefout van de gemeente. Zelf blijft hij er vrij nonchalant onder. “Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt.”

Eigenlijk wilde eigenaar Marcel van Hooijdonk al in 2010 zijn panden verbouwen. Daar stak de gemeente toen een stokje voor. In de bouwplannen van Van Hooijdonk was geen ruimte ingepland voor parkeerplaatsen. Verder werd de uitstraling van het binnenhof, dat met 6 meter hoge muren zou grenzen aan het Begijnhof, door het college omschreven als ‘naargeestig.’

Twee jaar later werden de vernieuwde plannen van Van Hooijdonk opnieuw vertraagd. In 2013 leken de appartementen en winkels er dan eindelijk te komen. Tot ook daar vorig jaar augustus opnieuw bezwaar tegen werd gemaakt. De Raad van State vernietigd nu om procedurele redenen de laatste aanvraag omdat het pand sinds een paar maanden valt onder een nieuw bestemmingsplan.

Marcel van Hooijdonk geeft aan nog dit jaar een nieuwe aanvraag in te dienen. “Dat zal niet veel verschillen met mijn oorspronkelijke voorstel. Er komen nog steeds twee winkels met daarboven ongeveer 18 woonunits.” De eigenaar verwacht dat volgend jaar maart de vergunning eindelijk wordt verleend. Het project begint dan bijna 5 jaar later dan gepland. Van Hooijdonk zegt daar niet erg mee te zitten. “Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Ik heb de pecht dat het nu mij raakt.”