Het sorteercentrum van PostNL in Breda tijdens de Sinterklaasdrukte van 2014.
Het sorteercentrum van PostNL in Breda tijdens de Sinterklaasdrukte van 2014. (PostNL)

PostNL Breda: 30% meer pakketjes tijdens piekdagen

  Economie

BREDA - De bezorgers van PostNL Breda hebben in hun regio zo’n 39.000 pakketjes afgeleverd van het recordaantal van één miljoen pakketjes op 2 december. "Dit zijn 30% meer pakketjes tijdens de piekdagen", zegt Sjon de Heuvel, depotmanager van het sorteer- en Distributiecentrum PostNL Pakketten in Breda.


De 19 sorteercentra van PostNL draaien op volle kracht in de weken voor Sinterklaas om te zorgen dat de bestelde cadeaus op tijd in huis zijn. Volgens De Heuvel zijn er in Breda op maandagavond 1 december ongeveer 60.000 pakketten gesorteerd met behulp van extra inzet van sorteerders.) "Op een normale dinsdag bezorgen wij circa 30.000 pakketjes, maar tijdens deze topdag waren het er ongeveer 9000 meer." Meer pakketjes, meer inzet: "Deze dag zijn al onze 183 chauffeurs ingezet, de pakketbezorgers maken sowieso langere werkdagen en we ontkomen er niet aan om meer bussen in te zetten."

De Heuvel ziet verschillende pakketjes langskomen: "Wat ik vooral veel tegen kom zijn pakketjes van Bart Smit, Intertoys, Bol.com, CoolBlue en Blokker, echte sinterklaascadeau's."

Volgens de manager van het sorteercentrum
heeft het centrum de grootste piek van Sinterklaas gehad. De manager voorziet echter al weer een nieuwe piek. "Nu we Kerst naderen kan ik bijna met zekerheid zeggen dat we rond die tijd zeker een paar dagen komen dat we weer één miljoen pakketjes bezorgen."

De Heuvel is blij met de inzet van de pakketbezorgers tijdens de feestdagen. “Ze maken lange dagen door weer en wind om de pakketjes op tijd voor de feestdagen bij de mensen te bezorgen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief