Dak winkelcentrum Hoge Vucht.
Dak winkelcentrum Hoge Vucht. (Wijnand Nijs)

Winkeliers winkelcentrum Hoge Vucht verwachten snelle oplossing voor koude lucht

  Economie

BREDA - De winkeliers van winkelcentrum Hoge Vucht gaan er van uit dat er snel een oplossing komt voor de kou. Sinds de plaatsing van het nieuwe dak klagen de ondernemers en bezoekers over tocht in het winkelcentrum.


 

Volgens Annemerie Houwen van de winkeliersvereniging verzekerde de architect voor de bouw dat de luchtstromen waren onderzocht en dat de kou mee zou vallen. “Dat blijkt nu niet helemaal te werken zoals verwacht. Er komt sowieso binnenkort een oplossing hiervoor.”

Dat de opening van het nieuwe winkelcentrum in het begin van de winter valt werkt volgens Houwen ook niet mee. “Was het winkelcentrum in de zomer geopend dan had je niemand erover gehoord. Mensen zijn de kou in het winkelcentrum gewoon niet gewend.” Door de kou blijven mensen minder lang in het winkelcentrum. "Ik kan me voorstellen dat sommige winkeliers hierdoor minder omzet draaien", aldus Houwen.

Over het idee achter het ontwerp zijn de meeste winkeliers wel tevreden. Door het glas lijkt het winkelcentrum ruimer en valt er meer licht binnen. “Door het tentdoek zag je vroeger helemaal niks. Ik hoop dan ook op een oplossing waarbij het dak in de zomer open kan en in de winter dicht”, aldus Houwen.

Eigenaar ASR Vastgoed liet eerder al weten dat het mogelijk is om het dak deels te dichten. “Het dak gaat echter nooit helemaal dicht, het blijft gebaseerd op een open constructie, al moet het natuurlijk niet gaan tochten”, liet een woordvoerder van ASR weten. De winkeliers en de eigenaar hebben binnenkort een vergadering over een mogelijke oplossing.

Toch blijkt niet iedereen ontevreden met de tocht. “Ik sprak een mevrouw en die vond het winkelcentrum vroeger veel te warm, daar hebben we wel om gelachen”, zegt Houwen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief