Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

De Jonge Ondernemer: Catering van Mestrini-Culinario

  Economie

BREDA - Jonge ondernemers, wat beweegt ze, waarom hebben zij hun eigen onderneming, hoe zien ze de toekomst en wat doen ze. BredaVandaag portretteert Bredase jonge ondernemers. Vandaag: Cecile Mestrini (25), sinds juli 2013 eigenaar van cateringbedrijf Mestrini-Culinario.


Hoe ben je op het idee gekomen?
“Ik heb toerisme gestudeerd aan de NHTV en ben daarna gaan werken als salesmanager in een hotel. Ik was niet op mijn plek daar en dacht wat vind ik nou leuk. Tijdens mijn middelbare school en mijn studie werkte ik al veel in de horeca, ook in de keuken. Toen heb ik ontslag genomen en dacht ik ‘ik ga het gewoon proberen’. Ik zette al maaltijden op thuisafgehaald.nl en daar kreeg ik positieve reacties op. Daardoor heb ik ook al klanten gekregen.”

Hoe was de opstartfase?
“Het was best een stap om ontslag te nemen. In eerste instantie was ik vooral bezig met de import van producten uit Spanje, maar dat liep niet zo. Ik kreeg niet altijd wat ik besteld had of de factuur klopte niet. Vervolgens kwam catering op mijn pad en ben ik dat gaan doen.”

“Dat is geleidelijk gegaan. Ik ben gewoon naar bedrijven toegegaan met wat lekkere hapjes en gezegd wie ik ben en wat ik doen. Catering koop je niet vanaf een papiertje, dat moet je proeven en zien. Daar kreeg ik veel positieve reacties op. Ze zien dan dat je met passie bezig bent.”

Wat was je grootste uitdaging?
"Een receptie voor 150 personen. Daar moest ik voor het eerst ook materiaal al barren voor huren, dat had ik nog nooit gedaan. Gelukkig is dat heel goed gegaan."

En tegenvallers?
“Ik heb markten geprobeerd. Dat bleek niks voor mij, de hele dag proberen daar je hapjes te verkopen. Ik ben niet zo’n verkoper. het gaat me om lekker koken en hapjes serveren.”
“Ik heb een klant gehad die failliet is gegaan. Daar heb ik wel van geleerd, dat geld heb ik nooit gehad.”

Wat is je grootste succes tot op heden?
“Dat ik bij een van mijn klanten al voor de derde keer een receptie heb mogen doen voor zo’n zestig mensen, met zes tot zeven hapjes voor iedereen. Dat ervaar ik wel als een succes.”

Doe je alles zelf?
“In principe werk ik alleen. Bij grotere klussen krijg ik af en toe hulp van vriendinnen die bijspringen. In de toekomst moet ik er wel naar toe om echt personeel in te huren bij klussen.”
“Mijn belastingaangifte laat ik doen door een accountant. Het leek me verstandiger daar wat in te investeren zodat het goed gaat, want anders was ik bang dat het me veel meer geld zou kosten. Ik doe zelf wel mijn administratie.”

Waar sta je over vijf jaar?
“Ik hoop dat ik dan een goed lopend cateringbedrijf heb, met leuke mensen die voor me werken, zoals een kok en mensen in de bediening. Ik wil dan ook een professionele keuken hebben waar ik workshops kan geven. Zelf wil ik me dan meer op de organisatie richten en op het plannen, al blijf ik het zeker combineren met het koken. Daarom ga ik vanaf maart ook een deeltijds koksopleiding volgen, zodat ik nieuwe technieken en nieuwe gerechten leer.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief