Logo bredavandaag.nl
Hotel Nieuwstraat 11 maart 2015.
Hotel Nieuwstraat 11 maart 2015. (Wijnand Nijs)

Van de Ven moet aandelen hotel Nieuwstraat overnemen

  Economie

BREDA - Bouwbedrijf Van de Ven moet binnen 48 uur de aandelen van de VOF Designhotel Nieuwstraat overnemen van Richard Schul. Daartoe heeft de rechtbank besloten in het kort geding dat eigenaar Richard Schul had aangespannen tegen Bouwbedrijf Van de Ven. De uitspraak geeft nog geen duidelijkheid over de directievoering van het bouwproject.

Financieel directeur Ben van de Meerakker zegt dat het bouwbedrijf Van de Ven niet ongelukkig is met de uitspraak van de rechter. Hij stelt dat de rechter zijn bedrijf op de meeste punten heeft gelijk gesteld. “Er moeten een aantal vennoten in de Ontwikkelingscombinatie Designhotel Nieuwstraat Breda V.O.F. worden vervangen door onze vennoten. Daar gaan we morgen BV’s voor oprichten, de voorbereiding hiervoor was al aan de gang.”


Naast de VOF stelde de rechter ook dat Van de Ven een vordering moet betalen aan Hormax Horecamakelaars. Volgens Van de Meerakker komt dit door het voor het bouwbedrijf onbekende verrekende korting van 10.000 euro. Een openstaande incasso bij de gemeente werd door Van de Ven vorige week al betaald, geeft de financieel directeur aan.

Van de Meerakker hoopt dat het contact met Schul door de uitspraak van de rechter normaliseert. Hij verwacht dat er binnenkort een gesprek plaatsvindt. “Hij kan een bodemprocedure aanspannen, maar ook ik hoop dat we er op een passende manier uitkomen. Rechtszaken kosten ook geld.”  

Ook Richard Schul is content met de uitspraak. Hij stelt dat de rechter heeft geoordeeld dat Van de Ven afspraken met crediteuren niet is nagekomen. Van de Ven is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. “En de rechter heeft geoordeeld dat zij nu binnen 48 uur de aandelen van de VOF Designhotel Nieuwstraat moeten overnemen”, aldus Schul.

Schul, die tot enkele maanden terug de aanjager van het project was, wilde ook duidelijkheid over de directievoering over het project. Volgens was de afspraak dat die door zijn bedrijf gedaan zou worden. Hierover heeft de rechter geen uitspraak gedaan. “De aanstelling van Steenco BV (lees, Richard Schul, red.) voor de directievoering van het project is de stap die volgt op de overname van de aandelen”, aldus Schuls advocaat Hans Smeekens.

Over eventuele vervolgstappen hield Schul zich op de vlakte. Tegen een kort geding is geen hoger beroep mogelijk. Partijen die het niet eens zijn met de uitspraak kunnen in een bodemprocedure.  “Wij gaan een gesprek zeker niet uit de weg”, aldus Smeekens. Een schikking is ‘op dit moment niet aan de orde’, stelt de advocaat. “Wij gaan ervan uit dat Van de Ven de overeenkomst gaat nakomen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief