Logo bredavandaag.nl
artist impressie gemeente Breda

Zo komt de entree van ‘t Valkenberg eruit te zien

  Economie

CENTRUM - Park Valkenberg groeit in de loop van dit jaar richting de Willemstraat. Daarmee wordt het stukje Sophiastraat tussen de Willemsbrug en de John F. Kennedylaan park. Hoe dat eruit ziet?


Dat is goed te zien op de artist impressie die de gemeente Breda heeft laten maken. Daarop is te zien dat het park feitelijk al op de brug begint. Dat komt de hele binnenstad ten goede, denkt VVV-directeur Marlice Dreessen. “De wandeling van het station naar de binnenstad wordt mooier, daarmee ontstaat een zuigkracht naar het centrum toe.”

De extra meters park sluiten daarmee aan op de herinrichting van de Willemstraat. “Daar wordt de voetganger de belangrijkste gebruiker. Bij elkaar wordt dat echt een mooi gebied”, aldus Dreessen. De Willemstraat krijgt al een soort van parkachtige uitstraling doordat voor de voetgangers midden over de weg een voetpad wordt aangelegd, met links en rechts bomen.

De stad profiteert pas volgend jaar optimaal van de nieuwe entree, als de centrumzijde van het station gereed is en in gebruik is genomen, weet ook Dreessen. "Het is nog even doorbijten, niet alleen voor de Willemstraat, maar voor de hele binnenstad. We krijgen er wel iets geweldigs voor terug, zeker straks met het Glazen Huis. Als je zag hoeveel bezoekers destijds met de trein Breda bezochten."FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief