De Ginnekenmarkt: Franse sfeer in Breda.
De Ginnekenmarkt: Franse sfeer in Breda. Guido van der Kroef

Ginneken schittert in dagtrips voor dorpen

Economie

GINNEKEN - Al is Ginneken als sinds 1943 geen zelfstandige gemeente meer, de Bredase wijk schittert deze week in de topvijf leukste dorpen van Nederland volgens website Travelvalley.

Ginneken neemt een plaats in - in willekeurige volgorde - tussen erkende toeristentrekkers  als Elburg, Domburg, Giethoorn en Thorn. “Bredanaars noemen dit deel van hun stad 'het Ginneken', en staat bekend als het allerleukste deel van de stad. De panden in deze wijk zijn prachtig, allemaal gebouwd eind 19e of begin 20e eeuw. Het hoogtepunt van het Ginneken is de Ginnekenmarkt, het bruisende centrum van dit 'dorp'”, schrijft Travelvalley.

Dat er met het Ginneken weinig mis is, beschreef Guido van der Kroef al enkele weken geleden in de serie straatstaal op BredaVandaag.  “Mooi is dat het pleintje zich graag verstopt onder een paar flinke bomen die bij warm weer verkoeling geven. In het zomerseizoen is het mede dankzij de terrassen dat het plein een uitnodigende indruk maakt voor alle leeftijden. Het pleintje is direct te bereiken per fiets en wie met de auto komt vindt op het nabijgelegen Schoolakkerplein makkelijk een gratis parkeerplek. Op een topdag steekt het plein qua sfeer en levendigheid de Grote Markt naar de kroon.”