Logo bredavandaag.nl
Smidse Bavel artist impressie.
Smidse Bavel artist impressie.
nieuwbouw

Plan 30 appartementen en Albert Heijn in hartje Bavel goedgekeurd

  Economie

BAVEL - De bouw van 30 appartementen in het centrum van Bavel gaat op in oktober van start. Dat laat projectontwikkelaar Green weten, nadat 9 september Raad van State het bestemmingsplan voor het gebied heeft vastgesteld.


Aan deze goedkeuring ging een lange periode vooraf, omdat tegen in de bestemmingsplanprocedure beroep tegen het plan was aangetekend bij de Raad van State.

Het complex komt in de kern van Bavel, op de hoek Pastoor Doensstraat - Kloosterstraat, op de plaats van de voormalige smederij.  Vandaar ook de naam Smidse. De 30 appartementen zijn onderverdeeld in 22 zorgappartementen en 8 koopappartementen. Daarnaast komen er een grote Albert Heijn en een aantal commerciële ruimten in het pand. De supermarkt heeft een inpandige laad- en loszone en het parkeren is voorzien op eigen terrein.

“Bij het ontwerp is rekening gehouden met de karakteristieke en stedenbouwkundige structuur van de omgeving. Het gebouw krijgt een gevarieerde gevel met verschillende dakrichtingen, waardoor het past in de dorpse schaal van Bavel”, aldus de ontwikkelaar.

Naar verwachting start medio oktober de verkoop van de 8 appartementen en verhuur van de overige commerciële ruimten. De dementiezorgappartementen worden verhuurd en geëxploiteerd door Martha Flora. 

Wethouder Arbouw spreekt van een waardevolle toevoeging aan Bavel. “De nieuwbouw en uitbreiding van de supermarkt en de toevoeging van zorgappartementen voor ouderen zijn belangrijk voor Bavel.”

Het plan past volgens de wethouder in de doelen die de gemeente en de Dorpsraad Bavel samen in het Integraal Dorp Ontwikkelingsplan voor Bavel hebben neergelegd.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief