Wolfslaar voor elfde keer gewaardeerd met Michelinster (update)

  Economie

BREDA/AMSTERDAM - Restaurant Wolfslaar is voor de elfde keer achtereen bekroond met een Michelinster. Dat is maandagmorgen tijdens de presentatie van de Michelingids in het Nieuwe de La Martheater in Amsterdam bekend geworden.


Het restaurant, dat dit jaar vijftien jaar bestaat, behoorde daarmee tot de lange rij aan sterrenhouders. Michelin liet dit jaar in Nederland geen sterren vervallen. Er kwamen in Breda geen restaurants met een ster bij.

De keuken bij Wolfslaar staat onder leiding van chefkok Maarten Camps en sous-chef Willem Hamers. "Het was niet de vraag of we hem wel of niet zouden houden", geeft eigenaar Ton Pinxten aan. Hij was samen met chef Maarten Camps bij de uitreiking in Amsterdam. "Maar het is toch altijd een spannend moment."

Voor Pinxten is het behoud van de ster dat de paar jaar terug ingeslagen weg de juiste is. "We hebben ingezet op een toegankelijk menu, met een menu van de chef. Daarmee kun je voor €48,50 driegangen dineren. We willen eten op sterrenniveau voor zoveel mogelijk mensen mogelijk maken."