Logo bredavandaag.nl

Plaatsing zonnepanelen BRES op bibliotheek uitgesteld

  Economie

BREDA - De zonnepanelen die op het dak van de bibliotheek in Breda geplaatst worden, komen later dan gepland. Dat zegt Jan Schouw van BRES, de Bredase Energie Coöperatie die zich inzet voor een Breda dat voor 100% voorzien wordt van groene stroom.


Volgens de planning zouden de zonnepanelen begin 2016 geplaatst worden op het dak, maar die deadline wordt niet gehaald. “De Gemeente heeft nog meer tijd nodig”, zegt Jan Schouw. “Dat komt omdat het dak nog gerenoveerd moet worden. Zoals het er nu naar uit ziet, gaat dat in maart gebeuren.” Pas daarna worden de zonnepanelen geplaatst. “Als alles goed gaat komend die er in april, precies als het hoogseizoen in gaat.”

Een woordvoerder van de Gemeente laat weten dat het dak sowieso al gerenoveerd zou worden. “Het is dus niet zo dat we nu extra kosten maken omdat er zonnepanelen moeten komen.”

BRES is een Bredase energie coöperatie die zich inzet voor het gebruik van groene stroom. “We streven er naar om heel Breda te voorzien van groene stroom”, vertelt Jan Schouw. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten bij de energieleverancier. “Je moet ons zien als een soort NUON, alleen zijn er twee verschillen. Ten eerste leveren wij uitsluitend groene stroom en ten tweede wordt je mede-eigenaar als je je aansluit bij ons.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief