Café de Kater

Café de Kater opent haar deuren op de Havermarkt

  Economie

BREDA - Er bevindt zich sinds vorige week een nieuwe horecagelegenheid aan de Havermarkt in Breda. Het gloednieuwe café ‘De Kater’ opende op 18 december haar deuren in een huiskamer-achtige sfeer.


Sean Bliaut, eigenaar van het café, wilde na jarenlange ervaring in de horeca zelf iets beginnen. “Ik heb al jarenlang in de horeca gewerkt als bedrijfsleider en wilde nu wel eens wat anders,” zo zegt Bliaut. “Toen het idee bij me opkwam om een eigen café te starten, ben ik eigenlijk gelijk rond gaan kijken. Uiteindelijk kwam een unieke locatie op de Havermarkt naar voren en hebben we Café de Kater opgericht.”

Over de naam ‘Café de Kater’ heeft de eigenaar lang moeten nadenken. “De naam was inderdaad lastig om te bedenken. Maar toen we er via via erachter kwamen dat er in Enschede een café zat die ook deze naam had, wilden we dit ook naar Breda brengen. Ik vind het een leuke, dubbelzinnige naam geworden.”

Café de Kater vergelijkt zich niet met andere cafés in Breda. De horecagelegenheid bestempelt zichzelf als bruin café en brengt de mensen met onder andere een boekenkast en spelletjes in een huiskamer-achtige sfeer. Het café is niet alleen een uitgaansgelegenheid, maar er kan overdag ook geborreld worden. “Daarnaast is het bij ons zo dat je je eigen tap op je tafel kan krijgen.”  

Café de Kater is elke dag geopend van 14:00-02:00 uur en op donderdag, vrijdag en zaterdagen sluit het café om 04:00 uur.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief