Logo bredavandaag.nl
Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek.
Gilbert Gooijers en Jeroen van Glabbeek. (Carl Mureau)

Nieuwe voorzitter BZW: ‘Tijd voor nieuwe inzichten, nieuwe ideeën’

  Economie

BREDA - De Bredase ondernemer Jeroen van Glabbeek is deze week voor vier jaar benoemd tot voorzitter van de werkgeversorganisatie BZW voor de regio Breda. De CEO van techbedrijf CM ziet volop kansen. “Ik wil nieuwe inzichten geven, nieuwe ideeën brengen en verjongen.”


Van Glabbeek werd bij toeval gevraagd voor deze functie. “Mijn voorganger Robbie Pastoor kondigde aan voor zijn werk naar Singapore te verhuizen. Hij vroeg of of het iets voor mij was. Uiteindelijk ben ik door het huidige bestuur gevraagd.”

Met CM was hij al langer lid van de BZW, de regionale afdeling van de landelijke werkgeversorganisatie VNO-NCW. “Maar nooit actief.” Nu wel dus. “Het spreekt mij aan. Ik heb als Bredanaar veel met de stad en natuurlijk met ondernemerschap en werkgeverschap.” De ondernemer ziet voor zichzelf een rol als verbinder. “Ik leg makkelijk contacten met de verschillende werelden. Ik wil er graag meer mensen bij betrekken, ook jongere bedrijven.”

“Het is belangrijk dat het bedrijfsleven zich verenigt en probeert invloed uit te oefenen. Lobbyen geeft soms mindere associaties, maar het is wel gewoon nodig. Kijk naar de brug bij Gorinchem of Hooipolder. Als bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties niet op een lijn zitten, krijg je niets voor elkaar.”

Van Glabbeek gaat graag uit van de kracht van het bedrijfsleven. “Je ziet dat er vaak naar de overheid gewezen wordt. Bijvoorbeeld dat de gemeente Breda maar een kwart van zijn opdrachten aan Bredase bedrijven gunt. Dan zeg ik, dat is slecht van het bedrijfsleven, je laat driekwart liggen.”

Hij verwijst naar de regio Eindhoven. “Daar zie je dat als ASML en VDL een grote opdracht hebben, bedrijven in de buurt daarvan profiteren. De samenwerking is daar sterk. Dat kan in onze regio echt beter, al realiseer ik me dat dat tijd kan kosten.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief