Karin, Trudy en Yvette van de Kookwinkel.
Karin, Trudy en Yvette van de Kookwinkel. (Wijnand Nijs)

Breda Pluim nominatie: De Kookwinkel

  Economie

BREDAPLUIM - Hoe gastvrij is ondernemend Breda in de binnenstad? De Breda Pluim houdt horeca en retailers scherp door ze te verrassen met een bezoek door een Mystery Guest. De bevindingen komen elke zaterdag op BredaVandaag en gelden meteen als nominatie. De nominatie van deze week: De Kookwinkel


Deze winkel is inmiddels een begrip in de binnenstad van Breda. De Kookwinkel bestaat al meer dan 25 jaar en werd geopend door Trudy en Karel Elbers. Het pand aan de St. Janstraat, op de hoek van de Molenstraat, wordt al jaren bezocht door klanten die op zoek zijn naar kwalitatieve keukenbenodigdheden. De winkeloprichters wonen boven de winkel en zijn inmiddels gepensioneerd. Dochter Yvette heeft de zaak overgenomen.

Bij binnenkomst ontvangt de reporter meteen een hartelijke begroeting. Je krijgt al snel de indruk dat ze in deze winkel echt alles hebben voor in de keuken. Van knoflookpersen tot enorme gietijzeren braadpannen. Maar ook bakvormen, pastamakers of theepotten. Ook vind je de elektronische apparatuur als keukenmachines, foodprocessors en slowcookers. Uiteraard mogen de echte vlijmscherpe koksmessen niet ontbreken. Door Trudy, die natuurlijk nog steeds te vinden is in de winkel, wordt meteen gevraagd of ze ergens mee kan helpen. Ze laat enthousiast wat producten zien die geschikt zijn als geschenk.

Achterin de Kookwinkel is een keuken te vinden, wat een huiselijke sfeer creëert. De keuken wordt echt gebruikt door echtpaar Elbers. Ook organiseert De Kookwinkel hier regelmatig kookdemonstraties en daarnaast worden hier alle spullen uit de winkel uitvoerig getest. De Kookwinkel is ook de producent van de populaire Karmel snijplank, een ambachtelijk product, handgemaakt van kopshout. 

De prijzen van alle producten in de winkel zijn zeker niet goedkoop, maar wanneer je op zoek bent naar kwaliteit voor in de keuken ben je hier wel aan het juiste adres. De winkel geeft je het gevoel dat dit dé keukenbenodigdheden zijn die ook gebruikt worden door topchef-koks en je krijgt direct zin om zelf aan de slag te gaan in je eigen keuken.

Over BredaPluim
De Breda Pluim is een initiatief van Retailplatform, Breda, Koninklijke Horeca Nederland, gemeente Breda, Bredase VVV en BredaVandaag en heeft als doel ondernemend Breda te  stimuleren de bezoekers van onze stad en van de terrassen en winkels gastvrij te ontvangen. Namens de onafhankelijke Pluim-commissie bezoekt een deskundige anoniem winkels, horeca en instanties in de Bredase binnenstad. BredaVandaag plaatst wekelijks de bevindingen van de Mystery Guest. In de aanloop naar de uitreiking van de Pluim op 14 maart 2016 volgt een verkiezing en wordt uit de genomineerden de meest gastvrije ondernemer gekozen.

Volg BredaPluim ook op Facebook.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief