Logo bredavandaag.nl
De nieuwe opzet voor het voorplein van Heksenwiel.
De nieuwe opzet voor het voorplein van Heksenwiel.

‘Hoogte investering Heksenwiel nog niet te zeggen’

  Economie

BREDA - DELA Vastgoed wil niet bevestigen dat het één miljoen euro in winkelcentrum Heksenwiel gaat investeren. Wethouder Boaz Adank verklaarde dat tijdens de raadsvergadering, waarin de raad instemde met een gemeentelijke investering van 350.000 euro.


“Zoals al eerder aangegeven gaat DELA Vastgoed stevig investeren in Heksenwiel en pakt dit samen met de winkeliers en gemeente Breda op”, laat een woordvoerder desgevraagd weten. De inrichting van de openbare ruimte en de uitstraling in en om het winkelcentrum gaan op de schop. “Hiervoor is al een schetsontwerp gemaakt en het plan wordt nu verder uitgewerkt. De hoogte van de benodigde investering is om die reden nog niet te geven.”

De eigenaar presenteerde 22 februari het plan aan de ondernemers van het winkelcentrum. Onder meer door een doorgang naar de parkeerplaats te creëren tegenover de Albert Heijn en de autopassage langs de bibliotheek autovrij te maken moet het centrum aantrekkelijker worden. Ook draagt DELA meer dan een ton bij in de promotie van Heksenwiel.

De plannen van DELA worden op 21 maart aan de omwonenden gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst in sociaal cultureel centrum ’t Kraaienest.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief