Logo bredavandaag.nl
HSL bij Prinsenbeek
HSL bij Prinsenbeek (Guido van der Kroef)

Ook BZW benadrukt belang internationale treinverbinding Breda

  Economie

BREDA - Ook de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) benadrukt dat station Breda niet af is zolang de internationale hogesnelheidsverbinding met Brussel niet is gerealiseerd.


“Natuurlijk is het fantastisch dat het gebouw klaar is, echter we wachten als bedrijfsleven al te lang op een directe verbinding met Brussel”, aldus Jeroen van Glabbeek, voorzitter van de BZW kring Breda. “Het gebouw is klaar, de busbaan met Oosterhout en Etten-Leur is gereed, nu nog de internationale aansluiting.”

Volgens de BZW is er ondanks eerdere toezeggingen van onder andere NS en Ministerie van Infrastructuur en Milieu nog geen enkele duidelijkheid over de verbinding Breda - Brussel. “De laatste prognose was april 2017, nadat eerder december 2016 niet haalbaar bleek. Nu krijgen we van een woordvoerder van de NS te horen dat er geen enkele zekerheid is dat april 2017 gerealiseerd gaat worden.”

Bij de opening van het station gaf burgemeester Paul Depla ten overstaan van NS-topman Rogier van Boxtel al een zelfde signaal af. Hij riep NS en Ministerie op om hun eerdere toezeggingen waar te maken. Breda gaat gelijktijdig ook samen met steden in België kijken of de druk kan worden opgevoerd.

De verbinding is niet alleen belangrijk voor het station, maar vooral ook voor de stad zelf, geeft Van Glabbeek aan. “Als Breda haar Benelux-rol wil pakken is de snelle verbinding noodzakelijk voor het bedrijfsleven en de economische groei.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief