Logo bredavandaag.nl
De twaalf chefs van de deelnemende restaurants aan de Smakelijk Breda Restaurantweek 2017.
De twaalf chefs van de deelnemende restaurants aan de Smakelijk Breda Restaurantweek 2017. (Joep van Aert)

Smakelijk Breda komt met eigen Restaurantweek

  Economie

BREDA - Website Smakelijk Breda presenteert in samenwerking met twaalf culinaire restaurants uit de gemeente de eerste editie van de Smakelijk Breda Restaurantweek.


De deelnemende restaurants serveren van maandag 6 tot en met zondag 12 februari een 4-gangenmenu voor slechts €35,- per persoon. “Normaal betaal je bij deze restaurants voor 4-gangen gemiddeld tussen de €40,- en €50,-”, aldus Dex Bos, oprichter van Smakelijk Breda. “Het doel van de restaurantweek is om iedereen kennis te laten maken met een culinaire avond uit bij één van de beste restaurants in Breda.”

Volgens Bos onderscheidt de eerste Bredase restaurantweek zich van andere restaurantweken door het aanbieden van een 4-gangenmenu. “Wil je écht een culinaire avond uit ga je tegenwoordig het liefst voor minimaal 4-gangen”, vertelt hij.

Wat deze restaurantweek ook anders maakt: “Het is een lokaal initiatief vanuit de stad en in samenwerking met de restaurants. Deze restaurantweek richt zich daarnaast op maar één gemeente, dat zie je vrijwel nergens in Nederland. De restaurantweek wordt door Smakelijk Breda niet georganiseerd vanuit winstoogmerk, maar puur ter promotie van de restaurants en om mensen kennis te laten maken met een culinaire avond uit.”

Bos slaagde er in de gerenommeerde restaurants te verleiden tot deelname, zoals sterrenrestaurant Wolfslaar. “Voor de helft van de deelnemende restaurants in dit de enige restaurantweek waaraan ze deelnemen.” Hij geeft Salon de Provence als voorbeeld. “Dit is één van de beste restaurants in Breda en doet voor het eerst sinds 18 jaar mee aan een restaurantweek. Daar ben ik trots op”.

Andere deelnemers naast Salon de Provence en Wolfslaar zijn Binnen Breda, Chocolat, D’n Ouwe Struys, Hemels, Liefdegesticht, MeinesZ, Mirabelle, Ruitersbosch, ’t Jagthuijs, en Van Ouds.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief