Logo bredavandaag.nl

‘170 woningen op plek voormalig UWV-gebouw Markendaalseweg’

  Economie

BREDA - Eigenaar V.O.F. Residential Breda heeft een plan ingediend om op de plek van het voormalige UWV-gebouw aan de Markendaalseweg woningen te bouwen. In het plan zou ruimte zijn voor maximaal 170 woningen. Een deel daarvan zou sociale huur moeten zijn.


De gemeente is met de eigenaar van het voormalig UWV-gebouw aan de Markendaalseweg 70-78 gestart met een onderzoek naar de haalbaarheid van woningbouwontwikkeling op deze locatie. Het College van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een intentieovereenkomst afgesloten met V.O.F. Residential Breda.

Randvoorwaarden voor het plan zijn financiën, milieu en duurzaamheid. “Zo zal de ontwikkeling maximaal 170 woningen omvatten, deels sociale huur. Ook is een plint met commerciële en of maatschappelijke danwel dienstverlenende functies beoogd.”

De gemeente geeft aan dat het grote gebouw een afwisselende verschijningsvorm moet krijgen. “In het kader van duurzaamheid wordt de initiatiefnemer uitgedaagd bij te dragen aan een gezonde en groene stad. Bijvoorbeeld door een energiezuinig gebouw en groene buitenruimten.”

De gemeente en initiatiefnemer verwachten nog voor de zomer met een besluit over de haalbaarheid te komen. Voorafgaand hieraan wordt de omgeving geïnformeerd over het plan.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief