Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

ART Breda hoopvol over alternatieve locatie; Breepark verbaasd

  Economie

BREDA - ART Breda is optimistisch over het vinden van een alternatieve locatie in de stad. Dat zegt directeur Erik Hermida. De Kunst- en Antiekbeurs zou van 7 tot en met 14 mei plaatsvinden bij de nieuwe evenementenhal Breepark.


Die hal is echter niet op tijd klaar, geeft Hermida aan. Bij Breepark vinden ze dat raar. “Wij moesten het op BredaVandaag lezen, een beetje jammer”, geeft hoofd marketing Maartje Jansen aan. Volgens haar is de hal op 7 mei gebruiksklaar. “De bouw is in volle gang en met de gemeente is al een afspraak gemaakt over de gebruikskeuring.”

Breepark hoopt nog met Hermida te spreken. Want als het aan de evenementenhal ligt kan de beurs wel degelijk op de geplande locatie plaatsvinden. “De hal is klaar, de schil erom heen met de verschillende restaurants nog niet. Maar dat hebben we ook altijd gecommuniceerd”, geeft Jansen aan. “Wij weten niet waarom Hermida de stekker eruit getrokken heeft.”

Afgelopen vrijdag seinde Hermida de standhouders en tevens mede-eigenaren van de beurs in dat het niet ging lukken. Sindsdien kreeg hij veel reacties, zoals van de gemeente. “De gemeente is echt mijn held, die denkt aan alle kanten mee. En ja, we hebben veel reacties gehad, en ja, ik denk dat het gaat lukken.”

Dinsdagmiddag komen de exposanten bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken. Daar worden de mogelijke alternatieven besproken. “De stad zit vol locaties, zoals De Faam. We zijn echt out-of-the-box aan het denken.”

Mogelijk dat de beurs landt in het voormalige Breda’s Museum aan de Parade. “Dat is één van de locaties, maar ik wil zeker niet op de zaken vooruit lopen.” Het uitgangspunt is dat de beurs in dezelfde periode wordt gehouden, maar ook dat wordt dinsdag besproken, geeft Hermida aan. Breepark is wat hem betreft vooralsnog alleen weer in beeld voor komend jaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief