Logo bredavandaag.nl
Vrachtwagenchauffeurs voeren actie tegen 0% loonsverhoging. foto Henri Janssen
Vrachtwagenchauffeurs voeren actie tegen 0% loonsverhoging. foto Henri Janssen

Medewerkers distributiecentrum Jumbo in Breda staken

  Economie

BREDA - Medewerkers van de Jumbo-distributiecentra in Beilen, Breda, Elst, Raalte, Veghel en Woerden staken deze dinsdag. Het gaat om de eerste landelijke stakingsdag. De medewerkers leggen het werk neer vanwege de stroeve onderhandelingen om tot een nieuwe CAO te komen.


Als onderdeel van de stakingsactie verzamelen de werknemers zich in Veghel. Een paar honderd medewerkers van de distributiecentra lopen om 10.00 uur vanaf de Markt in Veghel naar het Jumbo-hoofdkantoor in Veghel. Afgelopen week voerden de medewerkers al stiptheidsacties uit.

'We gaan persoonlijk langs en nogmaals vertellen welke afspraken we in onze cao willen hebben', geeft Grzegorz Graduszewski, voorzitter van de FNV kadergroep Raalte en allround medewerker in het distributiecentrum (DC) Raalte.

Jumbo bood maandagmorgen 1,5 procent loonsverhoging, buiten de onderhandelaars om. Dat was tegen het zere been van de FNV. De vakbond wil 2,5 procent, verlaging van de werkdruk en meer vaste banen. Als gevolg van de staking en de stiptheidsacties kan de bevoorrading naar de Jumbo’s  in gevaar komen, aldus de vakbond. “Wat ons betreft heeft Jumbo het aan zichzelf te wijten.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief