Logo bredavandaag.nl
De appartementencomplexen die WonenBreburg gaat bouwen aan de Nieuwe Inslag.
De appartementencomplexen die WonenBreburg gaat bouwen aan de Nieuwe Inslag. (WonenBreburg)

62 sociale huurappartementen aan Nieuwe Inslag

  Economie

BREDA - Woningcorporatie WonenBreburg start in mei met de bouw van twee appartementencomplexen aan de Nieuwe Inslag. De eerste huurders moeten in het derde kwartaal van 2018 de sleutel krijgen.


De gebouwen komen op de plaats waar eerder al huurappartementen van de corporatie stonden. Het nieuwe complex grenst aan de velden van honk- en softbalvereniging JEKA.

In de twee gebouwen komen ieder 31 sociale huurappartementen. Het gaat om acht tweekamer appartementen en 53 driekamer appartementen. “De huurprijzen worden €600 per maand, daarmee vallen ze onder de sociale huurgrens van €710”, aldus de woordvoerder van WonenBreburg.

De appartementengebouwen worden vier en vijf bouwlagen hoog. Elk gebouw krijgt een lift. WonenBreburg mikt op een- en tweepersoonshuishoudens als huurders. Bij de twee complexen komen in totaal 38 parkeerplaatsen voor bewoners.

Het terrein ligt momenteel braak. De gebouwen die er stonden werden afgelopen jaar met enige vertraging gesloopt. De slopers moesten wachten totdat vleermuizen naar speciaal aangebrachte vleermuizenkasten waren verhuisd.

Met het realiseren van deze nieuwbouw sluit de corporatie aan op de nieuwbouw die het afgelopen jaar realiseerde aan de Lage Kant.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief