Logo bredavandaag.nl
Amphia Langendijk. foto Hinke Rutten
Amphia Langendijk. foto Hinke Rutten
nieuwbouw

Groenlinks: ‘Waarom geen overleg met wijkraad over woningen Langendijk’

  Economie

BREDA - GroenLinks Breda is verbaasd over het feit dat er niet met de wijkraad zu zijn gesproken over de nieuw te bouwen wijk op de plaats van Amphia Langendijk. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente hierover met het Amphia een overeenkomst heeft gesloten.  


Als het Amphia is verhuisd naar Molengracht dan zouden er op deze plaats 271 woningen gebouwd mogen worden, waarvan vijftig in de sociale sector. “De wijkraad heeft al een uitgebreide consultatie over dit terrein gehouden met wijkbewoners. Het idee van een ecowijk is besproken, net als andere vormen van CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, red.). GroenLinks is dan ook verbaasd dat bij deze plannen de wijkraad nog niet betrokken is”, schrijft de fractie in een brief aan het college.

Volgens GroenLinks had overleg gehoord bij de nieuwe aanpak die volgens de nog in te voeren nieuwe omgevingswet en het gemeentelijk beleid om bewoners bij plannen te betrekken gepast zou zijn. De fractie wil van het college weten welke ruimte het nog ziet voor bewoners om hun wensen voor de wijk op huidige terrein van Amphia Langendijk te realiseren.

Ook wil de fractie weten of de bestuurders bereid zijn om samen met bewoners, stadslab en de wijkraad te kijken wat de behoefte is van de wijk, zodat die behoeften nog kunnen worden meegenomen in de plannen.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief