Logo bredavandaag.nl
Diaken Rob van Uden zegent het bier Eej kul.
Diaken Rob van Uden zegent het bier Eej kul. (André Pleur)

Bredaos bier ‘Eej Kul’ kan nu gezegend de wereld in

  Economie

BREDA - Een ‘Bredaos’ biertje verdient het om gezegend te worden. Dat dachten de brouwers van de Bredase brouwerij Paoter Gustaaf.


En zo geschiedde. Zondagmiddag was het zover. In café Publieke Werken verzorgde diaken Rob van Uden de plechtigheid. Van Uden is geen onbekende in het Bredase, de afgelopen jaren leidde hij bijvoorbeeld ook steevast de Oeledienst in de Grote Kerk.

Het pas bij het credo van de Bredase brouwerij, die oog heeft voor Bredase tradities, al maakt de naam van het bier dat natuurlijk al meer dan duidelijk. Want bij Brouwerij Paoter Gustaaf uit Breda gaat bier en ‘Ut Bredaose’ hand in hand. Of, zoals ze het zelf zeggen: “We versterken en promoten de Bredase tradities, het dialect en de cultuur terwijl we makkelijk doordrinkbare, frisse en smaakvolle bieren produceren.”

Het drietal achter Paoter Gustaaf, Demian Tacq, Joost van Dorst en Stan van Dongen, heeft naast Eej Kul ook nog het blonde bier Unne Begaojer en de IPA Bettie’akkum oaj in de collectie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief