Logo bredavandaag.nl

Foodtrucks stomen op naar de Grote Kerk

  Economie

BREDA - Na het kluiven de kerk uit! Met die slogan rijdt foodtruckfestival Bumperkluiven na twee succesvolle zomeredities in Boeimeer de Grote Kerk van Breda binnen op 24, 25 en 26 november. “We wilden graag een wintereditie ergens binnen doen. De Grote Kerk is daarvoor een unieke locatie”, vertelt organisator Frank Haagen.


De dampende foodtrucks met smakelijke verrassingen moeten bij de deur van de Grote Kerk halt houden. Ze komen buiten te staan, want ze passen niet door de deur. “Het is vooral veel streetfood en mobiele keukens. Maar door de decoratie proberen we wel dezelfde sfeer weg te zetten”, vertelt Haagen.

Ook naast het eten en drinken is er nog genoeg te beleven, geeft de organisator aan. “Er komen akoestische bandjes, dj’s, op vrijdag en zaterdag hebben we een silent disco en er is kinderyoga. Op die manier is er voor elke leeftijd iets te doen.”

De laatste jaren zijn er enorm veel foodtruckfestivals uit de grond geschoten. “Het zat echt op zijn hoogtepunt en is nu aan het afnemen. Dat zag je afgelopen zomer ook al in Breda bij twee foodtruckfestivals”, zegt de organisator.

Daarom wil Haagen graag cabaret toevoegen aan de Grote Kerk-editie. “We zijn bezig om wat meer een parade sfeer te krijgen, met theater et cetera. Ook willen we ons met de zomereditie meer gaan richten op speciaalbieren en wijnen. Dat zie je in de randstad nu ook, daar springen we graag op in.”

Eerder dit jaar won het foodtruckfestival een prijs voor beste naam. Haagen: “Dat willen we wel doorzetten in onze communicatie, een beetje stout.”

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief