Röntgendokters

De Röntgendokters stralen naar StartUp Award Finale

  Economie

BREDA - De Röntgendokters staan deze dinsdag ook in de finale van Breda StartUp Award 2017. Zorg toegankelijker maken zonder verlies van service, dat is hun uitgangspunt. Met een verwijzing van huisarts, kunnen mensen er zonder afspraak terecht voor röntgenfoto's, echo's, botdichtheidsmetingen, ECG en bloedafname.


Sander Bodewitz, mede-eigenaar van De Röntgendokters, legt de totstandkoming uit: “Ik ben radioloog; een specialist in medische beeldvorming. Ik heb dit werk tien jaar in ziekenhuizen gedaan en ik merkte dat er dingen beter kunnen. Dus wachttijden aanpakken en sneller uitslagen krijgen, ook hebben mensen behoefte aan meer persoonlijke aandacht en willen ze niet het gevoel hebben dat ze een nummer zijn.”

Tegenwoordig zitten mensen niet te wachten een lang traject voordat ze geholpen kunnen worden. Ook in de afhandeling verschilt de aanpak: Mensen krijgen een sms met een code, daarmee kunnen ze inloggen en de foto’s inzien op bijvoorbeeld hun smartphone. De huisarts heeft binnen twee uur de uitslag.

Inmiddels is de praktijk ongeveer een half jaar geopend. De reacties zijn positief, geeft Bodewitz aan: “Je moet maar eens naar de website gaan zorgkaartnederland.nl. Dit is de algemene website waar mensen recensies kunnen plaatsen voor zorgverleners. We hebben inmiddels nu 120 recensies binnen en we zitten op een 9,3 gemiddeld. Dus we krijgen hele positieve reacties; mensen zijn dolenthousiast.”

Volgens Bodewitz is het fantastisch om in de finale te staan. “Winnen zou een bekroning zijn op ons werk, dus we zijn heel benieuwd of het ons gaat lukken!”

Het initiatief Breda StartUp Award is een samenwerking van Starterslift, Gemeente Breda en Businesscoach Breda. Geïnteresseerden konden zich gratis aanmelden voor de uitreiking via Eventbrite, de uitreiking vindt dinsdag plaats tussen 19.00 en 22.00.

Benieuwd naar de andere finalisten? Lees ook over ExRobotics en RoomRaccoon.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief