Logo bredavandaag.nl
A16

A16-windmolens: nieuwe locatie hindert bewoners

  Economie

BREDA - Volgens het bewonersplatform ‘Voor de Wind’, is het nieuwe voorkeursalternatief voor de plaatsing van de windmolens nadelig voor ruim 107 woningen. Dit vanwege aanzienlijke geluidshinder. Dit schrijft het platform in een brief aan betrokken partijen, waaronder de betreffende gemeenten en Provinciale Staten.


Het bewonersplatform wijst het nieuwe voorkeursalternatief af. De 107 woningen zouden namelijk dan gaan kampen met een geluidshinder van 42 tot 47 dB. Minimale afstanden dienen aangehouden te worden, namelijk: 850 tot 1500 meter. Duitse, Deense en Vlaamse geluidsnormen bij soortgelijke projecten dienen hierbij als richtlijn.

Ook suggereert het platform dat een grotere afstand hanteren bij de bouw van de windmolens een mogelijke oplossing is. Daarnaast zou het naar beneden brengen van het totale vermogen, door minder hogere windmolens te plaatsen, ook voor minder geluidshinder zorgen. Nog een genoemd alternatief is het plaatsen van de windmolens op zee, omdat de kosten dan 39% lager zouden zijn dan op land, evenals dat hier geen subsidie voor nodig is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief