Logo bredavandaag.nl
Wijnand Nijs

Zet binnenkort je tanden in een echt broodje ‘Dok 19’ (en meer)

  Economie

BREDA - Dok 19 breidt binnenkort uit. De naastgelegen broodjeszaak verhuist en geeft daardoor de mogelijkheid voor een op zichzelf staande culinaire toevoeging aan de kroeg.


Een precieze naam ontbreekt nog, maar ‘Dok 19 komt er sowieso in terug’, benadrukt eigenaar Roger Omers. In maart begint de verbouwing, ergens in de lente openen de deuren, ‘nog voor het Breda Jazz’, vertelt Lars Göbel, die straks de zaak gaat runnen met Peter Audenaerde.

Het korte een-tweetje legt ook de weg voor een uitbreiding van de eetkaart van Dok 19. “We willen straks ook meer aanbieden qua pubfood in onze kroeg zelf”, vertelt Göbel. De uitbreiding biedt werk aan vier a vijf mensen.

Ook beleg, lunch, en delicatessen worden een vast onderdeel bij het culinaire verlengstuk van de kroeg. “We gaan vooral werken met lokale producten van poeliers en kaasboeren. Daarnaast willen wij ook bijvoorbeeld salami apart aanbieden voor consumptie thuis”, meldt Göbel.

Qua openingstijden zal de zaak de tijden van Dok 19 zoveel mogelijk aanhouden. Eerder opengaan op zomerse dagen? Daar wordt nog naar gekeken, evenals mogelijkheden op vlak van bezorging bij bedrijven.

Een drankvergunning in de nieuwe broodjes- en delicatessenwinkel blijkt geen prioriteit. Met de uitbreiding wil de kroeg een toevoeging bieden aan de huidige service: “We willen straks vooral unieke broodjes aanbieden die nergens te koop zijn”, aldus Göbel.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief