Logo bredavandaag.nl

Begeleiding Breda en Tilburg voor start-ups

  Economie

BREDA - Brabant krijgt een nieuw ondersteuningsprogramma voor innovatieve startups met de ambitie tot groei. Brabant Startup Alliance (BSA) is het nieuwe start-up programma dat in de plaats komt van Starterslift. De gemeente Breda en Tilburg dragen samen zorg voor de continuïteit van de ondersteuning.


De stichting Starterslift die de afgelopen jaren honderden startups begeleidde in Midden- en West-Brabant, gaf eerder al aan vanaf 2018 met haar werkzaamheden te moeten stoppen. Per 1 januari verviel namelijk de Rijksbijdrage voor dit programma. Meerdere partijen in Brabant hebben nu de handen in elkaar geslagen en zijn gekomen tot een nieuw programma voor de hele provincie dat naar verwachting rond 1 juli klaar moet zijn voor gebruik.

De gemeenten Breda, Tilburg en de nieuwe stichting BSA in wording hebben zich ervoor ingezet om de ondersteuning voor startups beschikbaar te houden totdat het nieuwe programma gereed is. "Tilburg en Breda slaan de handen ineen en maken zich sterk om continui¨teit te borgen”, zegt Erik de Ridder, wethouder economie in Tilburg. Hij is blij dat startende bedrijven gebruik kunnen blijven maken van de ondersteuning.

Ook Boaz Adank, wethouder economie in Breda sluit zich daarbij aan. "Goed nieuws voor talentvolle ondernemers met innovatieve ideee¨n in onze regio’s. (....) Hartstikke belangrijk voor de economie in Midden- en West- Brabant, want talentvolle, innovatieve start-ups zorgen voor voor banen en dragen bij aan een gezonde, dynamische economie.”

"Het is een goed signaal dat Tilburg en Breda hier afgeven met de regionale stimulering van startups”, vertelt Koen Becking, voorzitter van de Stichting BSA. “We hebben de ambitie om de regionale samenwerking zoals deze nu is vormgegeven voor de overgangsperiode een structurele plaats te geven in BSA.” In het voorjaar wordt een openingsbijeenkomst georganiseerd, waarbij de BSA zich met alle verbonden partijen presenteert.

Het komende halfjaar gaat Starterslift nog door met het scouten en screenen van startups en het begeleiden bij het aanvragen van leningen uit het Starterslift fonds. Ook is er een startup programma met onder meer een Kick Off met introductie in Lean Startup en pitchvaardigheden. Spil binnen Starterslift wordt gevormd door incubators in Tilburg en Breda, en de ondernemerscentra binnen Tilburg University, Avans Hogeschool, NHTV Breda en Fontys Hogescholen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief