Logo bredavandaag.nl
Wordt het klooster aan de Seminarieweg nu echt een hotel?
Wordt het klooster aan de Seminarieweg nu echt een hotel? (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed/cc)

Wordt het klooster aan de Seminarieweg nu echt een hotel?

  Economie

BREDA - Ken je dat verhaal van het klooster dat het hotel werd? Het zou het begin van een grap kunnen zijn. Toch lijkt het nu echt waarheid te gaan worden voor het voormalige klooster aan de Seminarieweg in Bavel. Negen jaar na het eerste grootse plan.


Vastgoedinvesteerder Jan Dane uit Breda was ervan overtuigd in 2009: zijn hotel Park Dane zou een succes gaan worden. Met een luxe folder en kekke plaatjes werden investeerders midden in de crisis geprikkeld om hun geld te steken in het opknappen van het gebouw.

14 kamers en suites, twee restaurants, 1000 vierkante meter aan wellness-ruimte, twee tennisbanen, 140 ondergrondse parkeerplaatsen en een serviceniveau dat de gast in een ander hotel in Breda en verre omstreken niet krijgt. Dat was het idee van Dane. Kostenplaatje: 64 miljoen euro. “Juist omdat dit project uniek is en het dus in de wijde omtrek geen concurrentie heeft, wordt het een succes”, sprak hij bij de lancering van de plannen.

Vijf jaar later ging de BV van het hotel failliet, nadat in de jaren ervoor de plannen niet van de grond kwamen.  Wat volgde waren jaren van nieuwe plannen van nieuwe plannenmakers. In 2011 en 2012 was er sprake van woningbouw in en bij het complex. Ook dat kwam niet van de grond.

In 2015 deed het Rotterdamse DC4 een poging. Ook deze ondernemers zagen in de locatie en het gebouw de ideale combinatie voor een luxe hotel.  De laatste ondernemer die het stokje overnam - en inmiddels weer heeft doorgegeven - is Pieter Bosma. Hij werd in 2016 eigenaar van het pand en ging aan de slag met het omvormen van het pand tot een retraîtehotel.

Nu blijkt dat hij de ontwikkel BV heeft overgedaan aan hotelketen Teleport BV, zo meldt BN DeStem. Het plan? Een retraîtehotel met 110 kamers. Dit jaar te openen.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief