Logo bredavandaag.nl
Eigenaren Jorn Kielman en Ankie van der Linden met artsen Arthur Ludlage en Elizia Soares en een deel van het team.
Eigenaren Jorn Kielman en Ankie van der Linden met artsen Arthur Ludlage en Elizia Soares en een deel van het team.

ABC Clinic: ‘We staan voor kwaliteit’

  Economie

BREDA - Injectables, liposuctie, ooglidcorrecties en borstvergrotingen. Het is écht een vak. Eigenaren Ankie van der Linden en Jorn Kielman van de Bredase ABC Clinic kunnen dat niet genoeg benadrukken. “Daarom werken wij alleen maar met gespecialiseerde artsen.”


Kielman en Van der Linden begonnen ruim acht jaar geleden met ABC, dat staat voor Aesthetic Breda Complete. Beiden deden ervaring op in en met klinieken. “Wij dachten, dat kunnen we zelf beter.”

In een vakgebied waarbij de regels per beroepsgroep erg uiteenlopen geloven de twee enkel in kwaliteit. “Die bieden we echt door specialisme, persoonlijke aandacht en goede nazorg. En een prijs die goed is. “Voor de behandeling van injectables zoals Botox bestaan weinig strikte regels, dus kan een schoonheidsspecialiste of een kapper daar ook mee aan de gang”, vertelt Kielman, die aangeeft dat dit in de toekomst gaat veranderen. “Maar wat als er dan iets misgaat? Onze behandelaars zijn ervaren artsen, die weten hoe te handelen.”

Specialisme
Vandaar dat ABC met gespecialiseerde artsen werkt, die zich ook echt bij hun eigen specialisme houden. “Een plastisch chirurg doet bij ons geen injectables, daar zijn we duidelijk in.” De keuze voor specialisten is logisch, geven ze aan. “Als je af en toe een ooglidcorrectie doet, of elke dag meerdere, dat maakt een heel verschil.” Van der Linden geeft een voorbeeld: “Cosmetisch arts Arthur Ludlage doet niks anders dan injectables. Wat hij kan met 1 milliliter, dat is ongelooflijk. Het maakt echt uit waar je iets spuit voor wat het effect is. Hij beheerst dat als geen ander.”

De professionele instelling uit zich ook in het team. “De artsen die vanuit ABC opereren of die injectables verzorgen, die werken samen. Dan kan het zijn dat iemand komt voor een facelift, maar dat de plastisch chirurg adviseert om voor een injectable te kiezen. Of zelfs géén behandeling. Het gaat er ons niet om iets te verkopen, maar om iemand goed te helpen.”  

Vandaar dat ook de nazorg prioriteit heeft. “Uiteraard de verschillende momenten na een operatie”, vertelt Van der Linden. “Als iemand minder tevreden is, dan lossen we dat op.” Dat cliënten dit op prijs stellen, blijkt uit de waarderingscijfers. “Gemiddeld een 9,4 op de beoordelingssites.”

'Mooi jezelf blijven'
Cliënten kunnen bij ABC Clinic terecht voor injectables, plastische chirurgie en huidverbetering. “Van borstvergroting of -verkleining tot ooglidcorrectie”, geeft Van der Linden aan. Het zijn allemaal correcties, geven ze aan. “We maken je geen ander persoon, geen Kim Kardashian. Onze pay-off is niet voor niets ‘Mooi jezelf blijven’. Je blijft die aardige, leuke persoon, maar we kunnen je wel helpen met iets waar je niet tevreden over bent, of onzeker. Bijvoorbeeld een lelijke neus of kleine of grote borsten. Sommige mensen willen mooier oud worden, dan helpen we ze met injectables.””  

Vertrouwen en professionaliteit is van groot belang, net zoals het naleven van de regels. Die regelgeving voor de branche mag wat betreft Kielman best strenger. “Wij zijn daar helemaal klaar voor. Voor duidelijkheid naar de cliënten zou het goed zijn. Ik zou daar graag een rol in spelen. Het gaat om de toekomst van ons vakgebied en de uitstraling van de branche.”

Van der Linden: “Privéklinieken zoals ABC Clinic, Velthuis kliniek en Bergman Clinics staan onder toezicht van de overheid en dat is goed. De salons en artsen die enkel injectables doen nog niet, dat gaat gelukkig wel veranderen. Dat houdt in dat zij ook gevisiteerd kunnen worden door de inspectie (IGJ, red.).” Die strenge controles horen bij de branche en sterken ABC Clinic in de koers, vatten de ondernemers samen.  “Wij zijn geen eendagsvlieg, we staan voor wat we in huis hebben.”


ABC Clinic
Opgericht: 2010.
Eigenaren: Jorn Kielman en Ankie van der Linden
ABC Clinic werkt samen met een vast team van 5 cosmetisch artsen, 6 plastisch chirurgen en 2 huidtherapeuten. De artsen worden ondersteund door een team van twaalf personen in vaste dienst bij ABC Clinic.

(gesponsord verhaal)

ABC Clinic Breda
Paardeweide 22 A-B
4824 EH Breda
076 - 542 31 54    
info@abc-clinic.nl

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief