Binnenkijken bij De Koepel nu het gebouw nog in gebruik is als gevangenis. foto Raymond Tillieu
Binnenkijken bij De Koepel nu het gebouw nog in gebruik is als gevangenis. foto Raymond Tillieu Raymond Tillieu

Koepelgevangenis Breda tot december 2020 FutureDome

Economie

BREDA - De Koepel blijft in elk geval tot december 2020 in gebruik als tijdelijke bedrijfslocatie. Beheerder VPS Nederland heeft over verlenging van de tijdelijke exploitatie van de locatie onder de noemer FutureDome overeenstemming bereikt met het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van het complex.

De overeenkomst zou in eerste instantie eind van dit jaar verlopen. In december 2016 startte VPS met de tijdelijke exploitatie van de 14 gebouwen op het terrein. FutureDome biedt nu ruimte aan circa 80 bedrijven.

De koepel is beschikbaar gesteld voor seminars, congressen en (spel-)activiteiten. De locatie biedt ook ruimte aan non-profit initiatieven. De komende jaren zet VPS de tijdelijke exploitatie op dezelfde wijze voort, gebaseerd op de pijlers Educatie, Cultuur & creativiteit, Innovatie & duurzaamheid, Sport & spel, Zorg & welzijn en Stad & leefomgeving.

Het is nog niet bekend wat de uiteindelijke bestemming van het gevangeniscomplex wordt worden. Het Rijksvastgoedbedrijf is hierover in gesprek met de gemeente Breda. het complex staat te koop. De gemeente Breda gaf eerder aan af te zien van het eerste recht tot koop, vanwege de grote financiële risico’s.

Lees ook: Koepel broedplaats voor ondernemers