Logo bredavandaag.nl
Restaurant Mirabelle.
Restaurant Mirabelle.

Doorstarts en nieuwe zaken: van pizza tot cadeaus

  Economie

BREDA - Wie na zijn vakantie terugkomt in Breda, ziet een keur aan nieuwe winkels in de Bredase binnenstad. Van horeca tot cadeauzaak. Een selectie van nieuwkomers en doorstarts.


In de Halstraat liefst twee nieuwkomers, waarvan er eentje al open is: Terroni, een pizzazaak waar je pizza Al Taglio  kunt kopen. Begin oktober volgt eetwinkel Blyf op de hoek, waar tot voor kort Acoli zat. Op horecagebied is het sowieso raak. In juli werd bekend dat Mirabelle is overgenomen door het Amsterdamse Loetje: dat betekent per november biefstuk aan de Dr Batenburglaan.

In de Tolbrugstraat heeft de oplettende shopper Candles and Cards ontdekt, een winkel met kaarten en kaarsen. Een doorstart was er ook: Eind juli gold datzelfde voor Apple-winkel Leapp in de Wilhelminastraat. Ook modezaak Men at Work maakte afgelopen week op het laatste moment een doorstart bekend, maar nog niet duidelijk is of de Bredase winkel weer open gaat.

Dat niet alles hosanna is, bleek uit het nieuws van de Sinjoor. Dit vertrouwde restaurant aan het Van Coothplein bleek zonder terras de concurrentie met de buurt niet meer het hoofd te kunnen bieden, ook niet in combinatie met het terras van De Kiosk. Een van die concurrenten op terrasgebied daar? Café Belgique, dat in juli op het hoekje zijn deuren opende.


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief