Het restaurant in betere tijden.
Het restaurant in betere tijden. (Foto: Perry Roovers / SQ Vision)

Restaurant Binnen Breda sluit de deuren

  Economie

BREDA - Restaurant Binnen Breda blijkt failliet te zijn. Dit valt te lezen in de faillisementsuitspraken van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant. Het restaurant was tijdens de Tour de France nog gastheer voor het RTL-programma Tour du Jour. 


Een medewerker van de curator geeft aan dat er op dit moment nog niets bekend is omtrent de reden van het faillissement. Binnen Breda was deels in de Vishal gevestigd, waar het restaurant ook terras hield. In oktober 2017 gooide het restaurant het concept drastisch om, de begane grond werd toen omgedoopt tot brasserie.

Eigenaar Sander Vermunt van het restaurant mag niet reageren, laat hij weten. Vermunt was sinds juli 2015 eigenaar van het restaurant op de historische locatie. Eerder was op die plek het befaamde café 't Klapcot gevestigd. Dat sloot in 2004, waarna Stadsherstel in 2006 met een uitgebreide renovatie van de voormalige eeuwenoude brouwerij startte. De geschiedenis van het pand gaat terug tot 1613. Vanaf toen tot in het eerste decennium van de 20e eeuw was brouwerij 'De Hooywagen' er gevestigd, later werd dat 'De Posthoren' en vervolgens 'De Witte Leeuw'.

Met gevoel voor historie noemde Vermunt zijn bv De Witte Leeuw, met als een van de handelsnamen Binnen Breda. Het restaurant ging in 2012 ook al eens failliet, nadat het in 2008 de deuren opende. Op de Facebookpagina van het restaurant viel te lezen dat Binnen Breda sowieso tot 16 augustus dicht zou zijn. Nu blijkbaar voorgoed. 

Guus Arnouts


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief