Logo bredavandaag.nl
Het voormalig pand van de Kamer van Koophandel.
Het voormalig pand van de Kamer van Koophandel. (Foto: Wijnand Nijs)

Buurt met ontwikkelaar en gemeente in gesprek over bouwplan Kvk-pand

  Economie

BREDA - Ontwikkelaar Nieuw Tij gaat verduidelijken hoe de verdere plannen voor het nieuw te bouwen wooncomplex aan de Mozartlaan in Ruitersbos eruit komen te zien. Dit gebeurt op aandringen vanuit buurtbewoners. Buurtbewoners, ontwikkelaar Nieuw Tij en de gemeente gaan daarvoor met elkaar in gesprek.


Dat blijkt uit een brief van René Verschiere, namens Nieuw Tij, aan de gemeente. De ontwikkelaar wil onder meer onderzoeken of de parkeergarage nog iets verder de grond in kan zakken. Daarnaast wordt ‘middels een groenplan inzichtelijk gemaakt welke bomen behouden blijven of nog ingepast kunnen worden in het bouwplan en bouwwerkzaamheden’.

Bezwaar
Buurtbewoners, verenigd in de stichting Ruitersbos maakten eerder bezwaar tegen het plan, nadat zij aangaven nauwelijks geïnformeerd te zijn over het plan. Op de plek van het voormalige Kamer van Koophandel kantoor moet een wooncomplex met 19 appartementen en 4 woningen komen.

“Daar waar het Ruitersbos de overgang tussen het bos en de stad vormt door de groene uitstraling naar binnen te trekken, tast dit bouwplan dit ‘luchtige’ karakter en de parkway structuur in hoge mate aan. Dit is de laatste tijd met de uitbreidingen van het Mencia en Hotel Mastbos vaker gedaan en wij maken ons daarover grote zorgen”, schreef Jaap Dietz eerder namens de buurtbewoners in een brief aan de gemeente.

Sessies
Inmiddels hebben de bewoners met gemeente en ontwikkelaar Nieuw Tij afgesproken dat het plan in een aantal gezamenlijke sessies besproken wordt, laat Reinout Crince weten. “We hebben datumvoorstellen gedaan. We hopen dat dit een goed resultaat oplevert.”

Crince geeft aan dat de omwonenden niet tegen herontwikkeling zijn. “Maar we hebben wel een belang en een mening, die we ook willen ventileren namens de buurt.” De buurtbewoner spreekt over een open proces waar de drie belanghebbenden aan gaan beginnen. “Daarin werken we van grof naar fijn.”

De verwachting is dat het zeker nog een aantal weken gaat duren voordat duidelijk is of de partijen het eens worden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief