Het appartementencomplex Anna Roos aan de Meidoornstraat in Breda
Het appartementencomplex Anna Roos aan de Meidoornstraat in Breda (Foto: Maas-Jacobs)

Breda wil haast maken met de nieuwbouw van Anna Roos aan de Meidoornstraat

  Economie

BREDA- Projectontwikkelaar Maas-Jacobs heeft de gemeente gevraagd om de procedure voor de nieuwbouw van het appartementencomplex Anna Roos aan de Meidoornstraat te versnellen.  


Op de plaats waar momenteel nog de Anna-Rozenkranskerk staat, moet Anna Roos gaan komen. Eerder was de naam voor het toekomstige appartementencomplex Casa Rosa, maar daar zien de gemeente en projectontwikkelaar van af. “Wanneer je op internet Casa Rosa opzoekt, dan kom je op hele andere dingen uit en daar willen we dit niet mee associëren”, vertelt Ronald van Hooijdonk, Projectontwikkelaar van Maas-Jacobs. In totaal komen er 24 appartementen, verdeeld over zes bouwlagen in het appartementencomplex. Dit zijn zogeheten sociale huurwoningen en gaan stuk voor stuk voor minder dan 615 euro aan huur opbrengen. In een overzicht van de gemeente staat dat er in deze appartementen starters, senioren, kleine huishoudens en statushouders gaan wonen. Na de oplevering door Maas-Jacobs worden de appartementen aangeboden door woonstichting Alwel.

‘Coördinatieregeling’

Burgemeester en wethouders hopen dat er de komende jaren duizenden sociale huurwoningen bij gaan worden gebouwd in Breda. Daarom is dit een reden dat het college het bouwplan van Anna Roos in een hogere versnelling gaat zetten en de zogeheten ‘coördinatieregeling’ toepast. De invoering van deze regeling zorgt ervoor dat alle procedures op een hoop worden geveegd en dat deze tegelijkertijd worden afgehandeld.

Bijeenkomsten

Eerder dit jaar organiseerde Maas-Jacobs een bijeenkomst om de buren van het toekomstige complex op de hoogte te brengen van de plannen. De opmerkingen tijdens deze bijeenkomst hebben destijds niet geleid tot aanpassingen van het Anna Roos-plan. Binnenkort komt er nog een tweede informatiebijeenkomst voor omwonenden over het project. “Als er zich geen problemen voordoen en de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen, dan kan de bouw volgend jaar al van start gaan. Volgende week hopen alle partijen de overeenkomst te gaan tekenen”, aldus van Hooijdonk.

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief