Logo bredavandaag.nl
eindstraat_2
eindstraat_2 (Foto: Wijnand Nijs)

'Maak werk van wonen boven winkels'

  Economie

BREDA – Breda moet werk maken van het stimuleren van wonen boven winkels. Dat stelt de VVD-fractie in vragen aan het college.


Volgens de VVD zijn veel ruimtes boven winkels ongebruikt of worden ze gebruikt voor opslag. "De Bredase VVD is een groot voorstander van het promoten om deze ruimtes om te bouwen tot woonruimtes. Deze ruimtes kunnen bijdragen aan het woningtekort in onze stad, en houdt het gebied ook op latere tijdstippen leefbaarder", schrijft raadslid Rick Zagers aan het college. Hij denkt dat studenten maar ook alleenstaanden graag in het centrum van onze stad zouden willen wonen.

Het college zou beleggers en pandeigenaren kunnen wijzen op de mogelijkheid om op die manier hun investering interessanter te maken, valt te lezen. "Veel van deze panden kunnen voor beleggers ook meer opbrengen op het moment dat de boven ruimtes te verhuren zijn. Dat is op dit moment nog vaak niet mogelijk omdat er bijvoorbeeld geen eigen buitendeur is."

De Bredase VVD roept het college op om met beleggers en winkeliers te gaan praten over hoe ruimtes boven winkels in het centrum kunnen worden omgebouwd tot woonruimtes. "Het college kan een grote bijdrage leveren door deze boodschap actief bij pandeigenaren te promoten en te helpen bij vergunningen en andere vraagstukken."

Zagers voorziet problemen met de opslag van winkels. Om dat te ondervangen zou het college moeten meedenken over mogelijke innovatieve ideeën over winkelopslagruimtes.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief