Logo bredavandaag.nl
Een openbare laadpaal in Breda.
Een openbare laadpaal in Breda. (foto Wijnand Nijs)

Laadpaaloverleg nodig voor aanvraag plaats openbare paal in Breda

  Economie

BREDA - Wanneer je een laadpaal voor je elektrische auto wil laten plaatsen, moet je voortaan eerst in overleg met de buurt om de juiste locatie te vinden. Dat laat het stadsbestuur weten in reactie op de vragen van CDA-raadslid Marc van Oosterbosch.


Van Oosterbosch merkte het op dat ondernemers in zijn woonplaats Prinsenbeek ontevreden zijn over laadpalen die onlangs zijn geplaatst. Zo schrijft hij dat het lijkt of de gekozen locaties niet met de betrokken bewoners, ondernemers of instanties zijn afgestemd. “Met als resultaat dat de gekozen plekken vanuit diverse invalshoeken niet de meest praktische zijn. Maar met name voor de winkeliers in Prinsenbeek.”

Deze ontevredenheid heeft ook het stadsbestuur bereikt. Dit is voor de burgemeester en wethouders reden om de procedure die nodig is om een laadpaal aan te vragen tegen het licht te houden. De bedoeling is dat in de toekomst aanvragers van de laadpalen, marktpartijen (beheerders van de laadpalen) en de gemeente een gesprek aangaan met de buurt. Om zo tot uiteindelijk de ideale locatie voor de laadpaal te komen. Samen moeten deze partijen dan gaan kijken naar aspecten als de nabijheid van elektrische rijders, technische zaken en toegankelijkheid.

In de gemeente Breda zijn inmiddels al honderden laadpalen geplaatst. Het stadsbestuur schrijft dat de reacties wisselend zijn. “De plaatsing van laadpalen blijft een gevoelig onderwerp. We zien de komende jaren als een leerproces; we zullen tussentijds keuzes moeten maken om het voor eenieder een fijne en leefbare omgeving te laten blijven.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief