Foto: Jeroen van Eijndhoven / Beeld Werkt

Nieuwbouw Amphia eind november in gebruik

  Economie

BREDA – Het Bredase college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een bezoek gebracht het nieuwe Amphia Ziekenhuis aan de Molengracht in Breda. Ze kregen een een uniek kijkje achter de schermen tijdens de afronding van de nieuwbouw. Het bezoekje aan het Amphia was in het kader van 'Breda brengt het samen gezonder'. 


De gemeente en Amphia proberen zich continu in te zetten om de kwaliteit van de zorg te optimaliseren. Zo krijgen de inwoners van het ziekenhuis, aldus het ziekenhuis zelf, de juiste zorg bij de juiste zorgverlener en hoeven ze hun verhaal maar één keer te vertellen. “Voor de zorgverleners is deze methode prettig omdat op deze manier preventie, zorg en verzorging goed op elkaar zijn afgestemd. Daardoor kunnen de organisaties slagvaardiger werken en voor iedereen grote gezondheidswinst behalen.” Burgemeester Paul Depla vertelt dat het hebben van een kwalitatief sterk ziekenhuis van Breda een aantrekkelijke stad maakt om te wonen. “Amphia voorziet daarmee in een essentiële voorziening in de stad.”

Het college van burgemeester en wethouders heeft tijdens de rondleiding gezien hoe de zorg in het nieuwe ziekenhuis om de patiënt wordt georganiseerd. Het gebouw is zo ingericht dat alle zorg en afdelingen die met elkaar te maken hebben bij elkaar zijn gevestigd. Roos Leber, lid van de Raad van Bestuur van Amphia: “Doordat de afdelingen die veel met elkaar te maken hebben bij elkaar in een bouwdeel zijn georganiseerd, hoeven patiënten niet meer het hele ziekenhuis door voor afspraken. De nieuwe indeling en vernieuwde manier van werken moet leiden tot prettige en goed ingerichte zorg voor patiënten.”

Na de rondleiding mocht het college in de centrale hal een groot bouwscherm weghalen. Daarmee is het sanitaire blok dichtbij de in- en uitgang in gebruik genomen. Met de ingebruikname van dit blok komt voor bezoekers en patiënten de opening van de nieuwbouw een stap dichterbij. Eind november wordt de gehele nieuwbouw in gebruik genomen.

FOTOSERIES