Marion Pluimes van Restaurant Loff
Marion Pluimes van Restaurant Loff (Foto: screenshot video restaurant Loff)

Restaurant Loff kondigt sluiting aan: 'Zes maanden slechte bereikbaarheid niet overleefd'

  Economie

BREDA - Restaurant Loff aan de Wilhelminastraat in Breda gaat op korte termijn dicht. Eigenaresse Marion Pluimes geeft in een filmpje aan dat de wegwerkzaamheden in de straat van het afgelopen half jaar het restaurant de das hebben omgedaan. "We  hebben het niet overleefd."


"We hebben slecht bericht, met pijn in ons hart laten we u weten dat we we gaan stoppen", schrijft ze op haar website. Het restaurant is deze week nog open en zondag 17 maart is de laatste dag.

In een video op de website legt ze uit hoe het zo is gekomen. "De reden is dat we de opgebrokenheid van de straat, niet hebben overleefd. Tot die tijd ging het prima, er was een opgaande lijn, veel nieuwe gasten, enthousiaste mensen, veel goede reviews. Als het restaurant slecht bereikbaar is, dat merk je. Het was een halvering van het aantal gasten. En de vaste lasten lopen gewoon door, dat kunnen we gewoon niet betalen. Het gaat niet langer. We zijn er zelf hartstikke kapot van." 

In het filmpje op de website van het restaurant dankt ze alle gasten en medewerkers en besluit ze: "Dit is het, we moeten stoppen."  Een beetje hoop is er nog. "Het moeilijke is, vegetarisch en veganistische is een trend, mocht iemand nog een zak met geld hebben, kom maar op." Naast geld is er een bedrijfsleider bar/restaurant (zakenpartner) nodig, post ze op de Facebook. "Voor serieuze reacties: marion@restaurantloff.nl"

Enkele gasten zijn al een crowdfundingsactie begonnen via GoFund Me. Op de Facebookpagina van het restaurant staan al tientallen reacties. "Laten we dit zomaar gebeuren mensen? Nee toch? Laten we met alle klanten een investering doen in deze mooie goede zaak. Waar kan ik mijn bijdrage naar overmaken?", schrijft Els Kuypers.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief