Logo bredavandaag.nl
Wethouder Daan Quaars met de oorkonde.
Wethouder Daan Quaars met de oorkonde.

Prijs voor CO2-neutraal trapveldje Teteringen

  Economie

BREDA - Breda heeft samen met Antea Sport de innovatieprijs sportaccommodaties 2019 gekregen voor een CO2-neutraal trapveldje in Teteringen.


Op initiatief van Antea Sport, onderdeel van Antea Group, heeft de gemeente onder het veld stenig granulaat aangebracht, wat CO2 bindt dat anders vrij zou komen bij de aanleg. Eerder deze week nam Daan Quaars, wethouder Sport samen met Gosewin Bos, directeur Antea Sport de prijs op de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten in ontvangst.

Het veld voldoet aan de sporttechnische normen. Deze duurzame constructie mag nu ook worden toegepast bij de aanleg van kunstgrasvelden. “Antea Sport wilde graag een CO2-neutraal veld aanleggen”, laat wethouder Daan Quaars in een verklaring weten. “Omdat een sportveld op een complex te groot was, hebben we ervoor gekozen een trapveld in de openbare ruimte aan te leggen. Toegankelijk voor iedereen, maakt meer bewegen makkelijker en dat brengt de mensen weer samen.”

De innovatieprijs - een gezamenlijk initiatief van BSNC, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF- is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector te stimuleren. Ook willen de drie organisaties de focus versterken op innovatie bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers e´n gebruikers. De winnaar ontvangt een promotiepakket.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief