Nieuwe Houtmarkt krijgt Superdry, Brandfield en Rituals

  Economie

BREDA - De eerste namen van winkels in het nieuwe winkelgebied De Houtmarkt zijn bekend. Het gaat om Superdry, Rituals en Brandfield.


Cosmeticamerk Rituals, dat luxe verzorgingsproducten verkoopt, opent een winkel van maar liefst 345 vierkante meter in de Houtmarkt. Hiermee wordt de winkel in Breda één van de grootste in Nederland.

Het trendy kledingmerk Superdry opent een winkel van 255 vierkante meter en Brandfield, onder andere bekend van de webshop voor horloges, sieraden en tassen, opent er zijn vijfde eigen winkel van 154 vierkante meter.

Volgens verhurend makelaar Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate, die samen met makelaar Rob Kokelenberg van Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs verantwoordelijk is voor de verhuur van Houtmarkt, hebben meer partijen contracten getekend. Ook zijn er met diverse partijen vergevorderde gesprekken.

Volgens de verhurende partijen is bewust gekozen voor deze huurders. “We willen iets bijzonders neerzetten wat van toegevoegde waarde is voor Breda. We zijn daarom continu bezig met de afweging welke partijen we wel en welke partijen we niet willen in het gebied om te komen tot een aantrekkelijke mix van winkels die zorgen voor een unieke beleving.” Naast winkels komen er twee daghorecazaken in De Houtmarkt.

Inmiddels wordt ook steeds meer duidelijk hoe het nieuwe winkelgebied eruit gaat zien. Zo gaat het dak eraf waardoor het geen passage meer is, en gaat het meer eenheid uitstralen doordat er nu sprake is van één eigenaar. Ook komt er naast de bestaande twee entrees een handige derde entree richting Molsparking. Bij deze entree komt ook een betaalautomaat voor de parkeerplaats.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief